EEN DROOMBRUILOFT AAN HET STRAND.

Op de valreep komen ze nog even binnenlopen op de mini bruidsbeurs in het strandpaviljoen waar ik mijzelf als trouwambtenaar Maaike Trouwt presenteer. Peter, the bald met onvervalst Amsterdamse tongval, Bianca, the beautiful met een zacht Limburgs accent. Heel kort vertel ik hun wat ik voor hen kan betekenen, mochten ze op deze plek elkaar hun jawoord willen geven. Hun bliksembezoek duurt niet lang. ‘Die zie ik nooit meer terug’ denk ik.

Al snel word ik tot mijn grote verrassing gebeld door weddingplanner Loes die ook op de beurs stond: ‘Ze willen met jou praten!’ De avond van de afspraak zoef ik in de lift van hun appartementencomplex naar de bovenste verdieping en stap uit in hun mooie penthouse. Wat een uitzicht! De rivier met alle bedrijvigheid die daarbij hoort, de jachthaven, weilanden en bossen zover als je kunt kijken en aan de achterzijde de oude binnenstad op loopafstand. Geweldig!

Aan hun grote eettafel maken we nader kennis. Op het moment dat ik zeg ‘Stel dat jullie met mij in zee gaan ….. ‘ kijken ze mij verbaasd aan. Hun keuze is alláng gemaakt: ik ga hen trouwen! Het praat een stuk gemakkelijker. Ze kennen elkaar al vijftien jaar en nu is het tijd voor de kers op de slagroom. Het moet een prachtige bruiloft worden!

Half september en het is de mooiste dag sinds weken. De Beachclub baadt in de zon, écht strandweer! Dat het om een grootse bruiloft gaat, is duidelijk. Wat ziet de locatie er fantastisch uit. Alles tot in de puntjes geregeld door weddingplanner Loes. Een decor van linten waar de wind doorheen speelt, witte stoelen met goudkleurige strikken strak in de rij. Ballonnen, ballonnen en nog eens ballonnen, monumentaal bloemwerk. De gasten komen per bus aan en nemen alvast plaats. Peter en Bianca arriveren en maken een vorstelijke entree. Wat zien ze er allebei prachtig en stralend uit! Natuurlijk is de bruid de blikvanger en is hij maar wat trots op haar! Op de swingende muziek van Soul3men komen zij naar voren over de witte loper. Bewondering bij iedereen! Ook hun drie mooie, jongvolwassen dochters genieten volop!

Tijdens de ceremonie zet ik Peter en Bianca in het zonnetje, zorg dat zij goed belicht worden en mooi uit de verf komen! Roanne, Robin en Sharona leveren hun bijdrage door lieve herinneringen op te halen van vroeger tot nu. Zij zijn als weekend- en vakantiezusjes opgegroeid in dit warme en gastvrije gezin. Na het jawoord brengt Donny, het petekindje, de ringen. Lina, het kleine bruidsmeisje, gaat helemaal op in het bellenblazen. Dan vraag ik Peter, de stoere man met het kleine hartje – maar met een groot hart voor zijn Bianca – samen met haar met krijt op een groot betonnen hart ieder hun naam te schrijven als symbool van hun liefde voor elkaar. Ik zet er als verbindingsteken een & tussen. Bellenblaas, bubbels, cupcakes en felicitaties vormen het slot van deze zonnige ceremonie op het strand.

Tijd om te gaan feesten. Samen met mijn Hans ben ik er ’s avonds bij om te genieten van BN’ers als Dries Roelvink, Django Wagner en Lee Towers. Na een spetterend vuurwerk aan het water klokslag middernacht sluit als klap op de vuurpijl Soul3men de avond af.

Een bruiloft om van te dromen!

Bekijk hier het filmpje van deze huwelijksceremonie, gemaakt door Studio Witzwart.
Foto gemaakt door: Youri Claessens