Hebben jullie net samen besloten volgend jaar te gaan trouwen? Ben jij tijdens de kerst gevraagd? Is de man van jouw dromen tijdens Oud & Nieuw voor je door de knieën gegaan?

Mijn nieuwe jaar begint al meteen leuk. Ik ga in dit blog vertellen over mijn werk als trouwambtenaar. Mensen trouwen die niet meer zonder elkaar kunnen, is geweldig. Altijd blije mensen, van jong tot oud, die bezig zijn met het maken van de prachtigste plannen voor hun allermooiste trouwdag. Ruim vijftien jaar geleden solliciteerde ik op een vacature voor een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand, babs. Dat is écht iets voor mij, dacht ik. En ja, ik werd het. Mijn man en – toen nog kleine – kinderen genoten met mij mee: ‘Mamma is trouwmevrouw!’

Vaak trouw ik dertigers. In mijn beginjaren meestal zonder -tegenwoordig vaak al met minstens twéé-  kinderen. Ook paren met elk kinderen uit een vorige relatie, nu blij met elkaar en hun nieuw samengestelde gezin, geven elkaar graag en gelukkig hun jawoord. Weduwen en weduwnaars die elkaar vinden, waardoor hun leven weer glans krijgt. Een bruidegom van 83 met zijn bruid van 79. Een bruid van 60 met een bruidegom van 40, maar ook een bruid van 40 en een bruidegom van 20.

Japanse expats op een romantische trouwlocatie, een Limburgs kasteel, waar hun zestig Japanse gasten uit heel de wereld getuigen waren van hun ‘ja’  voor elkaar. De Schotse bruidegom die in kilt zijn bruid zijn jawoord gaf, zijn vader bracht een ‘typical traditional Scottish song’ ten gehore vlak voor hun ‘ja’. Bijzondere mensen met bijzondere verhalen, leuk om daarover te vertellen.

In Nederland én in het buitenland verzorg ik huwelijksceremonies. Op mooie officiële trouwlocaties, maar ook in een bloemenkas tussen de hortensia’s, met aansluitend het feest. Of tussen de schuifdeuren naar de tuin als volledige verrassing voor de gasten, voorafgaand aan een heerlijk Italiaans buffet. Op een prachtig Belgisch landgoed waar de witte stoelen met roze ballonnen goed uitkomen op het groene gazon.

Bruidsparen bedenken de creatiefste scenario’s. Maaike Trouwt helpt bij het realiseren van een sfeervolle ceremonie in nauw overleg met aanstaande bruidsparen.

Mijn streven is elk bruidspaar een warm persoonlijk begin van hun trouwdag te geven. Daar worden zij blij van en ik ook!

Gelukkig Nieuwjaar!